bookmark 0 shows style1 City date_range Inga föreställningar

Oskar Stenmark Kvartett - Jazz på Rättviksmål

Gruppen utforskar och spelar musik från Oskar Stenmarks förfäder i Gärdebyn, Rättvik. Oskars farmor, Elsie Börjes, växte upp i Gärdebyn med spelmanstraditionen från hennes far och farbror, Hans och Olle Börjes. De var båda riksspelmän och väldigt eftertraktade på bröllop, fester och andra högtider.

Med hjälp av inspelningar från Oskars far har gruppen fått ta del av material som är unikt för Börjes-spelmännen. Denna låtskatt har klingat i Siljansbygden under hundratals år och består av polskor, valser och gånglåtar. Oskar är tionde generationens spelman och jobbar aktivt med att föra vidare traditionen i sin familj. Kvartetten tolkar dessa melodier med nutida influenser och improvisation som för tankarna till alltid återkommande klassikern ”Jazz på Svenska”. 

 

Oskar Stenmark har turnerat i Skandinavien och i USA. Debutalbumet med trion Piatruba (piano, trumpet och bas) släpptes i maj 2014 och finns bland annat på Spotify och iTunes. Programmet varvas med historier från dåtidens Dalarna och nutidens New York där Oskar spenderar mycket av sin tid. 

 

Oskar Stenmark - blås

Henrik Magnusson - piano

Thomas Markusson - bas

Johan Birgenius - trummor

 

Begränsning med högst 50 personer i publiken gäller fortfarande. 

För att du som gäst ska känna dig trygg vill vi även vara tydliga med hur vi förhåller oss och

vilka rutiner vi har infört under den rådande coronasituationen. Aulan på Osbeck har mer än 300 platser och vi kan sitta glest med stort avstånd till varandra. Alla besökare ombeds sprita sina händer vid ankomst och handsprit kommer att finnas påflera olika platser i lokalen. Vi ses snart!

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information