bookmark 0 shows style1 City date_range Inga föreställningar

Ljus på världen: Trio Erici+

Trio Erici är öländska sångerskan och flöjtisten Kristin Bertilius, Harald Erici på piano och Mats Bertilius på kontrabas. Gruppen skivdebuterade 2003 med"Jazz på Öländska", ett album som presenterar öländska folkvisor och skillingtryck i nya, jazziga arrangemang. Nu spelar Trio Erici på Kalmar Teater som en del av Ljus på världen tillsammans med gästande slagverkaren Leif Johnsson.

 

I år släpptes albumet "Rio" med brasilianska samba- och bossanovaklassiker av storheter som Tom Jobim och Vinicius de Moraes. Men skivan innehåller brasiliansk choro, frevo och baião med låtar av Polarpristagaren Gilberto Gil och ikoniska artister som Luiz Gonzaga, Pixinguinha och Milton Nascimento. Allt presenteras med egna översättningar på svenska. På albumet Rio finns även en tonsättning av Erik Johan Stagnelius dikt "Amanda" med medverkan av stråkmusiker från Camerata Nordica.


Arrangör: Kultur- och fritidsförvaltningen

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information