bookmark 1 show style1 City date_range 17 November 2020

Hannah Svensson Group

Hannah Svensson sång
Jan Lundgren piano
Ewan Svensson gitarr
Matz Nilsson bas
Zoltan Csörsz trummor

Kritikerrosad sångerska och låtskrivare, Hannah Svensson, banar sin egen väg och har med fem skivalbum etablerat sig som en av våra mest hyllade jazzsångerskor. Hon hörs i många olika kombinationer och sammanhang både i Sverige och internationellt. Bland annat medverkade hon på London Jazzfestival 2018 med en konsert på populära jazzklubben ”Pizza Express”.

Hannah Svensson Group består förutom av Hannah själv av fyra förnämliga jazzmusiker:

Jan Lundgren som räknas som en av världens mest framstående jazzpianister

Ewan Svensson, en av vårt lands mest personliga och hörvärda gitarrister tillika Hannahs far

Matz Nilsson, den legendariske basisten och kapellmästaren

Zoltan Czörsz, en av Sveriges allra mest respekterade och skickliga trummisar med en unik känslighet i sitt spel


Albumet Places and dreams är inspelat och producerat av Lars Nilsson i Nilento studio och består av nykomponerat material av Hannah, blandat med en och annan låtskatt ur den amerikanska sångboken i nya förklädnader. Musiken präglas av starka melodier och materialet på nya albumet är ett möte mellan jazz och popharmonier med stort utrymme för improvisation. Gruppens musikaliska influenser spänner från jazz, pop och fusion, där det egna soundet går som en röd tråd genom genom varje låt.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information