bookmark 0 shows style1 City date_range Inga föreställningar

Camerata Nordica Kammarensemble Forellkvintetten

Vi är glada att äntligen kunna presenterar denna produktion som vi, p.g.a. Covic-19 blev tvingade att skjuta upp i april.

 

F. Schubert Forellkvintetten för violin, viola. cello, kontrabas och piano 

M. Glinka «Grand Sextuor» för 2 violin, viola, cello, kontrabas och piano

 

F. Schuberts Forellkvintett för piano, violin, viola, cello och kontrabas är en av kammarmusikens mest kända kompositioner. Stycket skrevs när Schubert endast var 22 år men blev inte publicerat förrän efter hans död. De flesta har säkert hört det kända temat som hämtats från lieden Die Forelle (forellen). 

Andra delen av konserten innehåller M. Glinkas verk Grand Sextet för piano, två violiner, viola, cello och kontrabas. M. Glinka är känd som den ryska musikens fader och inspirerade till bildandet av « De fem » eller nyryska skolan. Tyvärr framförs hans kammarmusik alltför sällan. «Grand Sextuor» är en av de glömda pärlorna och ett fantastiskt stycke..

 

Pga. situationen med COVID-19 finns det bara ett begränsat antal biljetter för alla konserter, bokning är obligatorisk

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information