bookmark 0 shows style1 City date_range Inga föreställningar

Ölands testfält – Stora Alvarets bäst bevarade hemlighet

LUNCHFÖRELÄSNING


Fredag 9 oktober kl 12-13


Ölands testfält – Stora Alvarets bäst bevarade hemlighet

Med Oddbjörn Andersson, journalist och författare, Kalmar


Vad gör alla dessa nästa 200 betonglock på Stora Alvaret? Den frågan ställde sig Oddbjörn Andersson – och eftersom han inte fann något bra svar, tog han reda på det själv. Hans undersökningar ledde fram till ett överraskande resultat – betonglocken var markörer som användes när man för första gången lyckades kontrollera hur noggranna kamerorna, som användes för kartframställning, egentligen var. Berättelsen resulterade i boken Ölands testfält (2019). Oddbjörn kommer att berätta om den kartläggning han gjort av testfältet, de internationella testerna som genomfördes där och om alla människor som arbetat med fältet – från öländska hantlangare till världsledande professorer.

 

Entré: 125 kr, 75 kr med årskort. Boka och betala via www.kalmarlansmuseum.se/bokning.

 

Åtgärder till följd av Covid-19

Vi vill att du som besökare på Kalmar läns museum ska känna dig trygg och säker hos oss. Kalmar läns museum följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer kring hanteringen av Coronaviruset. Därför har vi har vi kraftigt begränsat antalet platser till de olika programmen. Med 30 deltagare per program istället för 85 ”som vanligt”, har du en meters avstånd mellan dig och andra på alla håll!

 

Handsprit kommer att finnas tillgänglig vid ingången till Kronansalen och andra lokaler där programmen hålls. Vi kommer också att öppna Kronansalen tidigare inför varje program för att undvika köbildning.

 

Vi bryr oss om våra besökare och våra medarbetare. Är vi sjuka stannar vi hemma och det vill vi att du också gör.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information