bookmark 8 shows style1 City date_range 7 October 2022 - 26 November 2022

Jeanssons får flott besök

Den 5 juni 1920 står konsulparet John och Sigrid Jeansson värdar för en av de viktigaste representationsbesöken i Kalmars historia - den engelska flottan har ankrat upp i Kalmarsund, tusentals Kalmarbor har samlats på kajen för att beskåda spektaklet och de engelska officerarna är bjudna till bankett på Villa Solbacken. Hela Sveriges blickar är riktade mot Kalmar. Samtidigt rasar storstrejken på Kalmar Ångkvarn och strejkledaren Kalle Masse ser flottbesöket som en chans att skapa uppmärksamhet kring den fackliga kampen. I Villa Solbackens kök pågår förberedelserna för fullt - men vad försöker egentligen förstebetjänt Algotsson säga och varför är Union Jack inte hissad? 


I Jeanssons får flott besök står vi på tröskeln till det glada 20-talet, vilket avspeglas i aftonens sprakande meny. Publiken får återknyta bekantskapen med John och Sigrid Jeansson och inte minst med förstebetjänt Algotsson. Samtidigt blir det tillfälle att följa med ut till Emmy i köket och få en glimt av arbetarrörelse och klassmotsättningar.


Välkommen till Villa Solbacken en händelserik sommarkväll för hundra år sedan - i skärningspunkten mellan representation och revolution. 


Jeanssons får flott besök ett skådespel i fyra akter av Jörgen Nordström och Katarina Ellborg


Medverkande: 

Katarina Ellborg som konsulinnan Sigrid Jeansson och kokerskan Emmy Johansson

Jörgen Nordström som strejkledaren Kalle Masse och estradören Sigvard Svensson 

Peter Hausenkamp som konsul John Jeansson och estradören Edvard Svensson

Och i rollen som förstebetjänt Algotsson ser vi Martin Bergvall Nilsson

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information